Studió | Táborok | Terény

A házak és a kert


A Noha Terény egy kb. 5000 négyzetméteren elterülő, 30 fő elszállásolására alkalmas, dimbes-dombos, zegzugos, erdős-mezős birtok, melyen négy lakó és egy közösségi ház helyezkedik el. Az épületek mindegyike vályogtéglából épült, elosztásukra jellemző a klasszikus paraszti hármas tagolás. A házak rekonstrukciója és berendezése során kiemelt szempont volt, hogy a parasztházakra és a tájegységre jellemző építészeti jegyek és a modern lakberendezési ötletek ötvözésével minden épületet egyedivé és izgalmassá tegyünk.


A lakóházak konyhával nincsenek felszerelve, ételek készítésére a kertben található nyári , illetve  a saját kezűleg vályogból felépített  közösségi téli konyha ad lehetőséget. Az utóbbihoz tartozó hatalmas, tetővel borított terasz nemcsak közös étkezésekre alkalmas, de remek színtere lehet esti borozásoknak, beszélgetéseknek, játékoknak. 


Jól tudjuk, hogy míg a házak leginkább az éjszakai pihenésünket szolgálják, a napközbeni szórakozás, alkotás és közösségi élet színtere a kert. Ennél fogva tervezésénél a szépség mellett kiemelt hangsúlyt fektettünk a multifunkcionalitásra, a természetközeliségre és a gyerekbarátságra. A kertben helyet kapott többek között egy gigahomokozónak is használható röpladba-pálya, több tábortűz gyújtására és közös éneklésekre, beszélgetésekre alkalmas "gyülekezőhely", valamint persze regnegeteg füves placc, ahova egy pokrócot leterítve máris kicsit megfeledkezhetünk a hétköznapi nyűgjeinkről. 


Madár ház

Férőhelyek száma: 9 fő (5+3+1 fő)

Szobák száma: 3 

Fürdőszoba: IGEN

Konyha: NEM

Fűthető: IGEN


Hal ház

Férőhelyek száma: 8 fő (3+3+2 fő)

Szobák száma: 3

Fürdőszoba: IGEN

Konyha: NEM

Fűthető: IGEN

Szarvas ház

Férőhelyek száma: 7 fő (2+2+3 fő)

Szobák száma: 3 

Fürdőszoba: IGEN

Konyha: NEM

Fűthető: IGEN
Nyúl ház

Férőhelyek száma: 6 fő (3+3 fő)

Szobák száma: 2

Fürdőszoba: IGEN

Konyha: NEM

Fűthető: IGEN


Nyári konyha


Kert