Studió | Táborok | Terény

Öko falusi szálláshely, közösségi- és alkotó tér


A Noha Terény egy 5000 négyzetméteren elterülő, 32 fő elszállásolására alkalmas, dimbes-dombos, zegzugos, ökotudatos szálláshely, alkotó- és közösségi tér a gyönyörű Nógrád megyében. Azért hoztuk létre ezt a helyet, hogy lehetőséget adjunk a vendégeinknek kiszakadni a városi pezsgésből és megtapasztalni milyen egy igazi vidéki, természetközeli környezetben alkotni és pihenni.


A birtokon 5 lakó- , egy közösségi konyha és egy közösségi ház helyezkedik el. Az épületek mindegyike vályogtéglából épült, elosztásukra jellemző a klasszikus paraszti hármas tagolás. A házak rekonstrukciója és berendezése során kiemelt szempont volt, hogy a parasztházakra és a tájegységre jellemző építészeti jegyek és a modern lakberendezési ötletek ötvözésével minden épületet egyedivé és izgalmassá tegyünk.A lakóházak mindegyike kis teakonyhával rendelkezik, nagyobb ételek készítésére a kertben található nyári , illetve  a közösségi nagy konyha ad lehetőséget. Az utóbbihoz tartozó hatalmas, tetővel borított 100nm-es terasz nemcsak közös étkezésekre alkalmas, de remek színtere lehet esti borozásoknak, beszélgetéseknek, játékoknak,kerti mozizásnak.

Jól tudjuk, hogy míg a házak leginkább az éjszakai pihenésünket szolgálják, a napközbeni szórakozás, alkotás és közösségi élet színtere a kert. Ennél fogva tervezésénél a szépség mellett kiemelt hangsúlyt fektettünk a multifunkcionalitásra, a természetközeliségre és a gyerekbarátságra. A kertben helyet kapott többek között egy gigahomokozónak is használható röpladba-pálya, több tábortűz gyújtására és közös éneklésekre, beszélgetésekre alkalmas "gyülekezőhely", valamint persze rengeteg füves placc, ahova egy pokrócot leterítve máris kicsit megfeledkezhetünk a hétköznapi nyűgjeinkről.

Bízunk benne, hogy sikerült egy olyan helyet létrehoznunk, ahol családok, baráti társaságok, kisebb vagy nagyobb cégek csapatai, gyerekek, felnőttek, kutyák, macskák egyaránt megtalálják a saját kikapcsolódási, fejlődési és feltöltődési lehetőségeket.Sok szeretettel várunk Terényben!