Studió | Táborok | Terény

A környék látnivalói


Kirándulás Szanda várához


A Magyarország északi részén elterülő, változatos felszínű Cserhát közepén emelkedik a hegység legszebb vulkáni csúcsa, melyet Szandavár romjai koronáznak. A messziről is látható középkori építmény égbe nyúló toronyromja a kirándulók kedvelt úti célja."


Erdei séta a Sasbérci kilátóhoz


A sasbérci kilátó a Terénytől pár kilométerre fekvő Buják településen található. Kalandvágyóknak ajánlott a Terény-kilátó gyalogtúra, melynek hosszúsága kb. 9 kilométer. Kisgyerekes családoknak a helyszín megközelítése Buják településről javasolt. A kilátó remek kirándulóhely kisgyermekes családok számára, akik szívesen piknikeznek a szabadban, vagy fedeznének fel egy aprócska erdőszegletet.


Orsósmagnó múzeum


Terényben található az ország egyetlen magnómúzeuma, melynek kiállított anyaga a megnyitáskor 123 orsós magnetofont foglalt magában. Jelenleg 430 db különböző típusú készüléket mutat be a kiállítás, amelynek minden darabja működik! A gyűjtemény 21 gyártó országból és több mint 160 gyártó cégtől származó magnetofont mutat be. Ezzel a múzeumban látható kiállítási anyag a világ legnagyobb orsós magnó gyűjteménye.Hunnia csipkemúzeum2011-ben nyílt meg Terényben a Hunnia Csipkemúzeum. A múzeum bemutatja a különböző magyar csipkefajtákat, a csipkeverés technikáit, a Hunnia csipke születését, kibontakozását, virágzását. A látogatók megnézhetik, hogyan készül ez különleges, és sok odafigyelést igénylő csodálatos kézimunka. A múzeum gyűjteménye családi örökség.
További látnivalókért keresd fel Terény község weboldalát!