Studió | Táborok | Terény

Divat tábor

Helyszín: Studió

Ettől: 2021. 08. 09.

Eddig: 2021. 08. 13.

Ár (áfával, ebéddel, uzsival, Ft): 40000

Színek-formák-anyagok-trendek-stílusok — divattervező tábor 10-15 éveseknek Bene Júliával

Megtudhatod, hogyan álmodják meg a tervezők a divatot és te is megpróbálkozhatsz ezzel!


A táborban megismerkedünk az aktuális trendekkel, ruhákat tervezünk, újrahasznosítunk. Belekóstolunk a textiltervezésbe, divatrajzolásba, melynek során sokféle ábrázolási technikát, művészeti eszközt kipróbálunk, és saját tervezői mappát készítünk. Közben kicsit jobban megismerjük magunkat és egymást, megbeszéljük mikor mit mivel és hogyan viseljünk. A tábort kiállítással és divatbemutatóval zárjuk.


Táborvezető: Bene Júlia (ruhatervező, rajztanár)


Tematika:

A divat-tábor célja a résztvevők (10-15 éves korosztály) vizuális befogadó és ábrázoló készségének, kreativitásának sokoldalú fejlesztése a divat, öltözködés, tervezés különböző témái köré csoportosítva. A tábor során a gyerekek aktuális divattrendeket, stílusirányzatokat ismernek meg, kiválasztják az egyéniségükhöz, ízlésükhöz legközelebb álló színeket, mintázatokat, fazonokat és ezek alapján terveznek a hétköznapi viselettől az alkalmi ruháig. Divatrajzokat, kollekció-terveket készítenek, és a műhelymunkába is belekóstolnak. Az egyéni munkát közös projektek teszik változatossá. A tábort divatbemutató és kiállítás zárja, ahol a szülők, rokonok, barátok megtekinthetik az elkészült alkotásokat. A gyerekek zenét választanak, próbálnak, kellékeznek, sminkelnek, frizurákat készítenek egymásnak, vagyis átélhetik - a tábor adta keretek között - egy valódi divatbemutató élményét.


Időbeosztás:

9-12h: Irányított foglalkozás (témafelvetés - projektoros vetítés, közös és egyéni feladatok). Közben kb. 10.30-11h-ig tízórai, szünet.

12-12.30: Közös értékelés, rendrakás.

12.30-14h: Ebédszünet, szabad foglalkozás.

14-15.30: Irányított foglalkozás.

15.30-16h: Közös értékelés, rendrakás, uzsonna.


Szükség lesz egy munkapólóra a festéshez, maszatosabb tevékenységekhez, valamint egy megunt ruhadarabra (lehet póló, blúz, szoknya, nadrág, ruha, lehetőleg minél egyszerűbb, egyszínű), amit ki-ki kedve szerint alakíthat, szabhat, díszíthet.


Jelentkezni a fenti "Jelentkezés" gomb megnyomásával tudtok. További infó: nohastudio@gmail.com