Studió | Táborok | Terény

Kerámia tanfolyam felnőtteknek

kedd 18:00-21:00
szerda 09:30-12:30
9.000 Ft / 1alkalom, 28.000 Ft / 4alkalom, 70. 000 Ft / 12alkalom
Kerámia tanfolyam profi keramikusoktól Budapesten.

Pár szóval a kerámiáról és a noha kerámia iskoláról: A Föld a lehetőségek végtelenje. A Föld egyenlő az agyaggal. Színtiszta természet. Ismersz még egy olyan természetes anyagot, melyből ennyiféle dolgot alkothatsz? Valószínűleg nem. Az agyagművesség a legrégebbi mesterségek egyike. Már az ősemberek is készítettek agyag szobrokat, totem oszlopokat, urnákat kultikus szertartásaikhoz. Később a háztartás része lett, ivóedényeket, tányérokat, tároló- és sütőedényeket, kályhákat, csempéket, mozaikokat, formáztak. 



Az agyag végig jelen volt az emberiség fejlődéstörténetében.



Különböző kultúrák csodálatos kerámia lenyomatai maradtak ránk fényképként megőrizve viseleteiket, szokásaikat. Célunk, hogy eme ősi művészetnek, mesterségnek tudását, fortélyait átadjuk, hogy tovább élhessen az utódokban. A noha kerámia iskolában ötvözzük az ősi formavilágot, a modern technikákkal, átszőve és kialakítva saját stílusunkkal. Az alapoktól tanítjuk a kerámia technikákat- különböző kultúrák érintésével- az ősi marokedénytől a szoborkészítésen keresztül egészen a korongozásig. Az általános tanfolyamokhoz, táborokhoz különleges kézügyesség nem szükségeltetik, a kreatív lehetőségek magában az agyagban , illetve az alkotóban találhatók. Ezért a technikák taníthatók, elsajátíthatók. A haladó kurzusokat azoknak ajánljuk, akik elvégezték az alapozó kurzust, vagy megfelelő előképzettségük van a kerámia készítés terén.


Alapozó 3 hónapos tanfolyam Azoknak az alkotni vágyóknak ajánljuk ezt a tanfolyamot, akik szeretnének lépésről-lépésre irányítottan minden alkalommal más technikát tanulni. Ez a foglalkozás az alapja a noha kerámia iskola folyamatos kurzusainak. A tanfolyam 3 hónapig , azaz 12 alkalomig tart,mely során alapozó ismeretekre tesznek szert a tanfolyamon résztvevők.


Tematika:

 1. A legősibb technika: a marokedény
 2. Vájás-doboz
 3. Állat figura, Felrakott váza, 15 cm-es
 4. Az emberi test
 5. Formára épített
 6. Laptechnika
 7. Felrakott test, 25cm-es
 8. Tálkészítés
 9. Csempe
 10. Dombormű
 11. Készformára dolgozás
 12. A remekmű készítés
 13. Kiállítás a noha studioban
Vigyázó Zsófia
GRAFIKUS, KERÁMIKUS vezetésével