Ön itt áll: Főoldal ZABORA

ZABORA

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2017. január 13., 12:42

Rólunk

Legfontosabb küldetésünk a befogadás, kreativitás, nyitottság és egymás támogatása. Itt kezdőtől a haladóig, kisgyermektől a nagymamáig, mindenki megtalálhatja a hozzá illő foglalkozást. A csoportdinamikára, spontaneitásra helyezzük a hangsúlyt: ha úgy adódik az órát a parkban tartjuk meg, vagy festéssel kezdjük, és erre alapozzuk a koreográfiát. Gyermekfoglalkozásainkon az egyéniség kibontakoztatására fókuszálunk, a mozgás segítségével a gyermekeket önmaguk megismerésére, elfogadására neveljük; játékosan, felesleges korlátok nélkül. Ugyanerre a filozófiára épülnek tiniknek szóló óráink, ám ezek a mozgás magasabb szintű, önállóbb koordinációjára is tanítják a fiatalokat. Felnőtt mozogni vágyók kondíciójuknak és egyéniségüknek megfelelően választhatnak óratípust. A hely légkörét a közös alkotás öröme és egymás tudásának tiszteletben tartása határozza meg.

(további információk: zabora.hu)

 .

 

Hevér Zsófia

A tánctanítás számomra egyet jelent a közösségépítéssel, a különböző érdeklődési területek összehozásával és az értékteremtéssel. Koreográfiáimat, tanítási módszeremet a kezdetektől fogva a tánc és a vizuális művészetek összefonódása határozza meg. Már a Budapest Kortárstánc Főiskolán eltöltött éveim alatt lehetőséget kaptam arra, hogy divattervezőkkel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóival közösen hozzak létre performanszokat. Emellett elkezdtem az iskolai bemutatókat fényképezni, a táncfotózás lassan életem fontos részévé vált. 
A hip-hop technikával a bécsi ImPulsTanz workshopjain kezdtem el foglalkozni, ismereteimet később az oslói The Vibe és a párizsi Juste Debout tánciskolákban mélyítettem el. A külföldön szerzett tapasztalatokat beépítettem a főiskolai tanítási gyakorlatomba. 
Felnőtteknek tartott óráimmal párhuzamosan, már 2006 óta foglalkozom gyermekekkel is, számomra ez jelenti a legnagyobb kihívást és örömet egyszerre. 
A táncon keresztül átadhatóak olyan értékek (kölcsönös tisztelet, elfogadás, nyitottság), melyek nem csak a mozgáskultúrában, de az élet más területein is kulcsfontosságúak. A tánc segít modellezni, megérteni a világot, ugyanakkor egy semmi máshoz nem hasonlítható, örök menedéket is biztosít.


Kreatív gyermektánc: Az óra a kreativitásra, a mozgáson keresztüli kommunikációra, az elvonatkoztatás készségére vezet rá. Tárt karokkal várunk minden gyermeket, aki rajong a mozgásért, zenéért és színházért. Játékos formában ismerkedünk a tér, a ritmika, és a dinamika alapelemeivel. Az improvizációra épülő feladatoknak nincs egy jó megoldása, minden válasz ugyanannyira értékes. Egymás mozdulataiból tanulunk, ezekből közösen koreográfiákat építünk. 

Tini kortárstánc: Az óra két fő komponense a technika és az improvizáció, melyek aránya, és az óra szerkezete is spontán alakul az előző foglalkozások és a résztvevők hangulatának, fizikai állapotának függvényében. Az órákat átszövik a különböző típusú, kísérletezésre épülő feladatok, a beszéd használatától, a csukott szemmel táncoláson át, a saját koreográfiák építéséig. 

Felnőtt balance: Előképzettség és életkori megkötés nélkül várjuk a jelentkezőket új Balance óránkra. A jól követhető és változatos gyakorlatok kifejezetten a testtartást és a koordinációs képességeket javítják. Az egyensúlypárna használatával a mélyizomzatot erősítjük, így testünk formásabbá, egészségesebbé és a sérülésekkel szemben ellenállóbbá válhat. Tarts velünk, próbáld ki az órát a noha tánctermében!

Szövegközi kép 1