Ön itt áll: Főoldal NYÁRI TÁBOROK 2017. Piros Kakaó félnapos Pszichodráma Tábor

Piros Kakaó félnapos Pszichodráma Tábor

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2017. június 09., 12:14
— Felvéve: , ,

AUGUSZTUS 14-18.  DÉLELŐTT,  ovisoknak

Soós Dórával és Bruckner Ágival  PIROS KAKAÓ

AUGUSZTUS 14-18.  DÉLUTÁN, 13-16 éveseknek

Soós Dórával és Katanics Milán  PIROS KAKAÓ

Jelentkezés >>

Beöltözős, meseírós, rajzolós, együtt játszós terápiás tábor gyerekeknek. 

Körülnézünk a széles világban, lesznek köztünk királyok és királylányok, hősök, sztárok, medvék, madarak, tündérek és boszorkányok, tűzokádó sárkányok, mentők, ufók, szarvasbogarak, pitypangok, ninják és hableányok. Közös mesénk fonalán vándorútra kelünk hegyeken, dombokon, tengereken át perdülünk, fordulunk, ahogy a világ.

 

A gyerekpszichodráma, a Metamorphoses meseterápia és a képzőművészetterápia eszköztárárval dolgozunk.

A csoportfolyamat alatt a résztvevők változatos szerepekbe élik bele magukat és a szerepek által felfedezhetik egyéniségük eddig rejtett lehetőségeit. A csoportfolyamat segít az önállósodásban, függetlenedésben, miközben egy megtartó közösséghez tartoznak a résztvevők, ahol megtalálhatják helyüket.  

A csoport a kölcsönös megértésen és elfogadás alapul.  

 

A gyerekpszichodráma különösen alkalmas a következő problémák feldolgozására:

 

Kiknak ajánljuk?

-          Problémák az önértékelésben és a kapcsolatteremtésben (visszahúzódás, félszegség, szótlanság, szorongás) 

-          Magatartászavarok (túlmozgás, agresszió, figyelemzavar, tanulási nehézségék)

-          Allergia, tartós fejfájás 

-          Problémakezelési nehézségek (hiszti, testvérféltékenység, gyász feldolgozása)

-          Feszültség levezetésre és feltöltődésre. 

-          Társas viszonyok fejlesztésére. 

 

A terápiás tábor része az anamnézis felvétel és a visszajelzés is. 

tábortartók:  Soós Dóra – meseterapeuta, gyerekpszichodramatista, Bruckner Ágnes – pszichológua, gyerekpszichodramatista, Katanics Milán – pszichológua, gyerekpszichodramatista 

A PIROS KAKAÓ CSAPATRÓL

Akciózunk, kincset rejtünk, komposztálunk, fejen állunk, elmélyedünk, kertmozizunk, bunkert építünk, megkeressük, kinek mi jó, óriás társasjátékot szerkesztünk, felfedező túrára megyünk, kutatjuk a város átjáróit, kicsi nagy és közepes dolgokat figyelünk meg, mesékben bújkálunk, lógatjuk a lábunk, kísérletezünk és figyelemmel kísérünk, kalandra hívunk másokat, összekötjük a szálakat.

A Piros Kakaó, terápiás csoportok, kreatív, komplex eszköztárú programok és folyamatosan megújuló ötletek összessége. Heti rendszerességű terápiás csoportok (pszichodráma) , egyszeri rendezvények (szülinap, csapatépítés, mesenyomozás, "ottalvós" házibulik, céges események), tábor és workshop formájában is működik. Saját programokat hirdet és felkérésre is dolgozik. Jelenleg 5-18 éves korú gyerekeknek és családjaiknak szólnak programjai. A Piros Kakaóra jellemző a kreativitás, a nyitottság, az odafigyelés, a komplexitás, a biztonságos közeg megteremtése, konsruktív megoldások keresése, az elfogadás, a kölcsönösség, az őszinteség, a támogatás, az értékítélet mentesség, a hitelesség. A csapatban elkötelezett és tapasztalt szakemebrek dolgoznak, akik a közvetlenséget és a szakmaiságot egyszerre képviselik. A Piros Kakaó csoport tagjai között pszichológusok, klinikai szakpszichológusok, tanárok, drámapedagógusok, szociálismunkások, művészetterapeuták, Metamorhoses meseteraputák, gyerekpszichodramatisták (Kende Hanna féle módszer) dolgoznak. 

 

 

 

PIROSKAKAO.HU

 

 

 Még több információ:  http://piroskakao.blogspot.hu

 

Kapcsolódó elemek