Ön itt áll: Főoldal Programok Gyerekeknek TINI KORTÁRSTÁNC

TINI KORTÁRSTÁNC

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2014. szeptember 02., 20:36
— Felvéve: , , ,

Az óra két fő komponense a technika és az improvizáció, melyek aránya, és az óra szerkezete is spontán alakul az előző foglalkozások és a résztvevők hangulatának, fizikai állapotának függvényében. Az órákat átszövik a különböző típusú, kísérletezésre épülő feladatok, a beszéd használatától, a csukott szemmel táncoláson át, a saját koreográfiák építéséig. 

HÉTFŐ, CSÜTRÖTÖK   16.30-17.30 - 10-13 ÉVESEKNEK

                                   17.30-18-30 - 14-18 ÉVESEKNEK

- Kortárs (tini): 1.500 Ft / alk., 10 alkalmas bérlet: 13.000 Ft, (2 hónapig használható)
- Kombinált (hip-hop, kortárs tánc) 20 alkalmas tini bérlet: 23.000 Ft, (2 hónapig használható)

Hevér Zsófival

A tánctanítás számomra egyet jelent a közösségépítéssel, a különöző érdeklődési területek összehozásával és az értékteremtéssel. Koreográfiáimat, tanítási módszeremet a kezdetektől fogva a tánc és a vizuális művészetek összefonódása határozza meg. Már a Budapest Kortárstánc Főiskolán eltöltött éveim alatt lehetőséget kaptam arra, hogy divattervezőkkel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóival közösen hozzak létre performanszokat. Emellett elkezdtem az iskolai bemutatókat fényképezni, a táncfotózás lassan életem fontos részévé vált. 

A hip-hop technikával a bécsi ImPulsTanz workshopjain kezdtem el foglalkozni, ismereteimet később az osloi The Vibe és a párizsi Juste Debout tánciskolákban mélyítettem el. A külföldön szerzett tapasztalokat beépítettem a főiskolai tanítási gyakorlatomba. 

Felnőtteknek tartott óráimmal párhuzamosan, már 2006 óta foglalkozom gyermekekkel is, számomra ez jelenti a legnagyobb kihívást és örömet egyszerre. 

A táncon keresztül átadhatóak olyan értékek (kölcsönös tisztelet, elfogadás, nyitottság), melyek nem csak a mozgáskultúrában, de az élet más területein is kulcsfontosságúak. A tánc segít modellezni, megérteni a világot, ugyanakkor egy semmi máshoz nem hasonlítható, örök menedéket is biztosít

ZABORA TÁNCSTÚDIÓ