Ön itt áll: Főoldal Programok Gyerekeknek Kreatív gyermektánc

Kreatív gyermektánc

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2014. szeptember 02., 20:37
— Felvéve: ,

Az óra a kreativitásra, a mozgáson keresztüli kommunikációra, az elvonatkoztatás készségére vezet rá. Tárt karokkal várunk minden gyermeket, aki rajong a mozgásért, zenéért és színházért. Játékos formában ismerkedünk a tér, a ritmika, és a dinamika alapelemeivel. Az improvizációra épülő feladatoknak nincs egy jó megoldása, minden válasz ugyanannyira értékes. Egymás mozdulataiból tanulunk, ezekből közösen koreográfiákat építünk. 

SZERDA           16.15-17.00 3-6 éveseknek

                        17.00-18.00 6 éves kortól


1.500 Ft / alk., 10 alkalmas bérlet: 13.000 Ft, (2 hónapig használható)


Hevér Zsófival

A tánctanítás számomra egyet jelent a közösségépítéssel, a különöző érdeklődési területek összehozásával és az értékteremtéssel. Koreográfiáimat, tanítási módszeremet a kezdetektől fogva a tánc és a vizuális művészetek összefonódása határozza meg. Már a Budapest Kortárstánc Főiskolán eltöltött éveim alatt lehetőséget kaptam arra, hogy divattervezőkkel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóival közösen hozzak létre performanszokat. Emellett elkezdtem az iskolai bemutatókat fényképezni, a táncfotózás lassan életem fontos részévé vált. 
A hip-hop technikával a bécsi ImPulsTanz workshopjain kezdtem el foglalkozni, ismereteimet később az osloi The Vibe és a párizsi Juste Debout tánciskolákban mélyítettem el. A külföldön szerzett tapasztalokat beépítettem a főiskolai tanítási gyakorlatomba. 
Felnőtteknek tartott óráimmal párhuzamosan, már 2006 óta foglalkozom gyermekekkel is, számomra ez jelenti a legnagyobb kihívást és örömet egyszerre. 
A táncon keresztül átadhatóak olyan értékek (kölcsönös tisztelet, elfogadás, nyitottság), melyek nem csak a mozgáskultúrában, de az élet más területein is kulcsfontosságúak. A tánc segít modellezni, megérteni a világot, ugyanakkor egy semmi máshoz nem hasonlítható, örök menedéket is biztosít

ZABORA TÁNCSTÚDIÓ