Ön itt áll: Főoldal Programok Gyerekeknek Kis Pacák klubja

Kis Pacák klubja

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2016. február 06., 19:59

A program személyre szabott és a technikák elsajátításán túl az egyediség és a kreativitás adta szabadság megélése a cél. Nincs ügyetlen gyerek, csak megérteni és segíteni kell a vizuális kommunikációt, örülni minden felszabadult pacának.

Alkotó kör gyerekeknek

Szabálytalan, egyedi, örömteli, vizuális kommunikáció


Az alapvető rajzi elemek és technikák elsajátításán keresztül szeretném, hogy a gyerekek megtapasztalják az alkotás lényegét: önmaguk egyediségét és a szabadságot.

Merjenek magukba szippantani képi/térbeli elemeket, lépjenek elő nézőből vizuális problémákat megoldva gondolkodóvá, alkotóvá. Tudjanak örülni a véletlennek, szabálytalannak, technikák keveredésének.

Alkotunk síkban, térben. Vízszintesen és függőlegesen mozogva. Szabadon választva. Zenével vagy csenddel. Grafikusan, festve, applikálva, térben konstruálva, fénnyel rajzolva, agyagot formázva, papírmasét simítva, újrahasznosítva, játékot készítve.

A program az individuumra épül. Ha eljutunk a szárnyalásig, eljön a szabadon alkotás. Kinél korán, kinél később. Nincs jelentősége. Lehet az ölemben ülni, csendben figyelni hosszan, volt már ilyen is több. Ők később és gazdag érzékenységgel alkotnak. Érdemes kivárni mindenkit és azért kézen fognom bevárva, kísérve. Aki pedig szárnyal azért fogom kézen, hogy hadd szárnyaljak vele, adjak abba az irányba vizuális kihívásokat, amerre indul az alkotó.

Mivel gyógypedagógus is vagyok és tisztában a gyerekek életkori sajátosságaival, nehézségeivel, nagy szerepet kap a testkép, testi arányok, arc, önmagunk minél alaposabb megismerése. Térbeliség, téri tájékozódás, irányok, ritmus. Ez az írás olvasás, matematika elsajátításához is alapvetően fontos képességek, sokat segítünk vele az iskolai pályafutásban hosszú távon.

A másik, amivel foglalkoznék a képzőművészeti pedagógiai terápia iránya, a művészetterápiás „szabad festés védelem alatt „ nevű program introvertált, nehezen beszélő, szorongó gyerekeknek is.

 

A csoport összetétele határozza majd meg a dinamikát, lépéseket, az irányok részleteit. Differenciáltan, személyre szabottan alkotunk.

Csütörtök 16:30-17:30

1500.- / alkalom

1000.- / alk. testvérkedvezmény

Takács Katával

rajztanár, művészetterapeuta

http://nohastudio.hu/elerhetoseg

 

.
You'll need Skype CreditFree via Skype