Ön itt áll: Főoldal Programok Gyerekeknek Halszem Meseműhely

Halszem Meseműhely

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2017. november 13., 14:43

Mesék a világ minden égtája felől - Kiss Dórival

Mesék a világ minden égtája felől. A világ hatalmas és benne élő más-más népek fantáziája is végtelen. Ami közös bennük, hogy mindenhol vannak mesék emberekről, állatokról, csodákról, varázslatos lényekről, hősökről és szörnyekről, jóról és rosszról.

Minden héten más táj és más nép meséjét hozom el nektek. A mesélés után pedig közösen barkácsolunk kunyhót és házat a három a kismalacnak, pecabotot, amivel kifoghatjátok az aranyhalat, tányért, amiből a róka és gólya vendégül láthatja egymást, varázspálcát, világító akváriumot, hordozható pókszobát.

A foglalkozások során nem a rajztudás fejlesztése az elsődleges cél, hanem az alkotótevékenység és a fantázia kibontakoztatása saját élményeket szerezve. Az alkotómunka pozitív hatása, hogy növeli a gyerekek önbizalmát, problémamegoldó készségét, fejleszti találékonyságukat, önállóságukat, koncentrációs képességüket, illetve kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget biztosít az iskola után.

A foglalkozásokon mindenféle anyagból alkotunk: agyag, fa, fonalak, kagylók, gyöngyök, gipsz, gyurma, kavicsok, szívószálak és amit még el tudsz képzelni. Megismerkedhettek grafikai, festői, modellezési és agyagázási technikákkal is.

Eszközöket és alapanyagokat nem kell hoznod, minden alkalommal én leplek meg valami újjal.

A foglalkozást tartja: Kiss Dorottya kulturális antropológus, grafikus

Halszem Meseműhely Dóri

 

 Ajánlott korosztály: 5-12 éves kor

Időpont: keddenként 16:30-18:30-ig

 

Belépő: 2500 Ft/alkalom/gyerek

 Mielőtt jössz kérlek, itt regisztrálj:

halszem.mesemuhely@gmail.com

06-30-427-9258

 

A Halszem Meseműhely kalandjait itt követheted nyomon:

 

https://www.facebook.com/Halszem-Mesem%C5%B1hely-167153087179299/