Ön itt áll: Főoldal Programok Felnőtteknek Hip-hop

Hip-hop

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2013. október 17., 12:50

Laza, felszabadult környezetben ismerkedünk a hip-hop technika alapjaival. Az órákon a zenének kiemelt szerepe van, segít levetkőzni a gátlásokat, és egy olyan alaplüktetést ad, melyből a mozdulatok szinte organikusan következnek. Izolációs gyakorlatokkal bemelegítjük a testet, majd a technikai részben az egyes mozdulatokat, kisebb kombinációkat lelassítva és tempóban is gyakoroljuk. Az óra végén koreográfiát tanulunk, mely a hip-hop stílusok és a saját mozgás ötvözéséből készül. 

KEDD   18.00-19.00

1.500 Ft / alk., 10 alkalmas bérlet: 13.000 Ft, (2 hónapig használható)


Hevér Zsófia

 A tánctanítás számomra egyet jelent a közösségépítéssel, a különöző érdeklődési területek összehozásával és az értékteremtéssel. Koreográfiáimat, tanítási módszeremet a kezdetektől fogva a tánc és a vizuális művészetek összefonódása határozza meg. Már a Budapest Kortárstánc Főiskolán eltöltött éveim alatt lehetőséget kaptam arra, hogy divattervezőkkel és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóival közösen hozzak létre performanszokat. Emellett elkezdtem az iskolai bemutatókat fényképezni, a táncfotózás lassan életem fontos részévé vált. 

A hip-hop technikával a bécsi ImPulsTanz workshopjain kezdtem el foglalkozni, ismereteimet később az osloi The Vibe és a párizsi Juste Debout tánciskolákban mélyítettem el. A külföldön szerzett tapasztalokat beépítettem a főiskolai tanítási gyakorlatomba. 
Felnőtteknek tartott óráimmal párhuzamosan, már 2006 óta foglalkozom gyermekekkel is, számomra ez jelenti a legnagyobb kihívást és örömet egyszerre. 
A táncon keresztül átadhatóak olyan értékek (kölcsönös tisztelet, elfogadás, nyitottság), melyek nem csak a mozgáskultúrában, de az élet más területein is kulcsfontosságúak. A tánc segít modellezni, megérteni a világot, ugyanakkor egy semmi máshoz nem hasonlítható, örök menedéket is biztosít.