Ön itt áll: Főoldal NYÁRI TÁBOR 2019 Kerámia Tábor

Kerámia Tábor

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2019. július 30., 16:25
— Felvéve: , , , ,

Kerámia tábor

 

JÚNIUS 24-28.
Földrészek - Vigyázó Zsófival és Timár Dorkával
JÚLIUS 8-12.  - EZ A TÁBOR BETELT! 
Földrészek - Vigyázó Zsófival és Timár Dorkával
AUGUSZTUS 5-9.
Földön, vízben, levegőben - Kerámia tábor Vigyázó Zsófival és Üveges Anitával
AUGUSZTUS 12-16.
Utazás a világűrben - Kerámia tábor Szolnoki Leával és Viemann Rozival
 

 4-14 éveseknek ajánljuk

 

 A táborok során mindig igyekszünk egy izgalmas témára ráfűzve alkotni végig a hetet. Így a heti kerámiakészítésnek célja van, a táborozó ismereteit is gyarapítva, mind az agyagozásról, mind az adott témáról, vagy meséről.  A hét során az alkotói folyamatok elősegítése mellett a világ egy szeletének megismerésére is nagy hangsúlyt fektetünk, ahogyan a fantáziatevékenységek megjelenítésére is az alkotáson keresztül. Az agyagozás egy játékos, kreatív folyamat, amely során a táborozó a képzeletében előforduló tartalmakat mind tárggyá tudja formálni, aminek elkészültét végigkíséri. Ezáltal a gyerek tanúja az egész folyamatnak, ahol egy darab „föld”-ből kiformálódik a tárgy, kiszárad, színekkel lesz fedve és végül a kiégetett tárgyat haza is viheti.

A kerámiatáborba szeretettel várunk olyan gyerekek mellett, akik már kipróbálta az órákat nálunk, vagy esetleg évek óta nálunk agyagoznak, mindenkit, aki csak most ismerkedik az agyaggal. Kivétel nélkül mindenki át tudja élni a saját szintjén, belső világát kivetítve a kerámiakészítés művészetét. A kerámiatábor során az agyagozások alkalmával minden nap egy-egy új technikát sajátíthatnak el a táborozók, aminek köszönhetően a hét végére nagyobb jártasságot szerezhetnek a kerámiakészítés terén. Korosztálynak és tapasztalatnak megfelelő csoportbontásban dolgozunk a témán, egy-egy tanárral/tábortartóval.

A táborban elkészült tárgyak továbbá maradandó emlékként szolgálhatnak, mivel a kifestett, nohában hagyott tárgyakat száradás után mind kiégetjük egyszer, és a tábor vége után nagyjából két héttel el lehet jönni a kész tárgyakért, és hazavinni őket.

A nap menete: Megérkezés utána  program 9-kor kezdődik. Reggelente kicsit ráhangolódunk a napi témára, mesékkel, képekkel, közös játékkal, rajzolással. Utána ebédig kerámiázunk, a napi téma alapján. A közös ebéd után lehetőség van a kisebbek számára egy kis pihenőre, a nagyobbak számára kreatív foglalkozásra, játékra, ami után pedig kimegyünk a szabadba. Délután igény szerint tovább dolgozunk a délelőtti kerámiamunkákon, befejezzük, javítgatjuk azokat, illetve lehetőség van kedv szerint alkotni, játszani, így a délutáni egy kötetlenebb foglalkozás.

Szakmai mentor:Nemes Nati