Ön itt áll: Főoldal NYÁRI TÁBOR 2018 Divat Tábor

Divat Tábor

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2018. április 24., 17:22

Bene Júlia vezetésével

AUGUSZTUS 6-10 
10-15 éveseknek

 

Jelentkezés >>

Színek-formák-anyagok-trendek-stílusok

Megtudhatod, hogyan álmodják meg a tervezők a divatot és te is megpróbálkozhatsz ezzel!

A táborban megismerkedünk az aktuális trendekkel, ruhákat tervezünk, újrahasznosítunk. Belekóstolunk a textiltervezésbe, divatrajzolásba, melynek során sokféle ábrázolási technikát, művészeti eszközt kipróbálunk,  és  saját tervezői mappát készítünk. Közben kicsit jobban megismerjük magunkat és egymást,  megbeszéljük mikor mit mivel és hogyan viseljünk. A tábort kiállítással és divatbemutatóval zárjuk.

Táborvezető: Bene Júlia (ruhatervező, rajztanár)

Tematika:

A divat-tábor célja a résztvevők (10-15 éves korosztály) vizuális befogadó és ábrázoló készségének, kreativitásának sokoldalú fejlesztése a divat, öltözködés, tervezés különböző témái köré csoportosítva. A tábor során a gyerekek aktuális divattrendeket, stílusirányzatokat ismernek meg, kiválasztják az egyéniségükhöz, ízlésükhöz legközelebb álló színeket, mintázatokat, fazonokat és ezek alapján terveznek a hétköznapi viselettől az alkalmi ruháig. Divatrajzokat, kollekció-terveket készítenek, és a műhelymunkába is belekóstolnak. Az egyéni munkát közös projektek teszik változatossá. A  tábort divatbemutató és kiállítás zárja, ahol a szülők, rokonok, barátok megtekinthetik az elkészült alkotásokat. A gyerekek zenét választanak, próbálnak, kellékeznek, sminkelnek, frizurákat készítenek egymásnak, vagyis átélhetik - a tábor adta keretek között - egy valódi divatbemutató élményét.

Időbeosztás:

 9-12h: Irányított foglalkozás (témafelvetés - projektoros vetítés, közös és egyéni feladatok). Közben kb. 10.30-11h-ig tízórai, szünet.

12-12.30: Közös értékelés, rendrakás.

12.30-14h: Ebédszünet, szabad foglalkozás.

14-15.30: Irányított foglalkozás.

15.30-16h: Közös értékelés, rendrakás, uzsonna.

Szükség lesz egy munkapólóra a festéshez, maszatosabb tevékenységekhez, valamint egy megunt ruhadarabra (lehet póló, blúz, szoknya, nadrág, ruha, lehetőleg minél egyszerűbb,  egyszínű), amit ki-ki kedve szerint alakíthat, szabhat, díszíthet.

 

ruha

ruha2

ruha3

ruha4ruha5