Ön itt áll: Főoldal MASSZÁZS FOGÁSOK OTTHONRA

MASSZÁZS FOGÁSOK OTTHONRA

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2013. január 12., 15:24

3 alkalmas tanfolyam keretében, olyan, az egész testet érintő masszázsfogásokat szeretnék tanítani, melyeket otthoni körülmények között veszélytelenül, de hatékonyan alkalmazhatnak.

 Több, mint 10 éve foglalkozom különféle masszázstecnikák elsajátításával, és 7 éve okleveles Yumeiho gyógymasszőr vagyok.

A tanfolyam ötletét annak a felismerése adta, hogy bár a masszázs régi idők óta népszerű lehetősége a lazulásnak, töltődésnek, mégis kevesen élnek vele napjainkban.

Pedig az érintésnek eme gyógyító formája otthon, anyagi befektetés nélkül is megoldható. 

 

„ Mama, masszírozz meg kérlek, mert fáj a hátam, drágám, nyomogasd meg egy kicsit a lapockáim között, olyan jól esne kilazítani…”-az igény feltételezem ismerős.

Megfelelő masszázs fogások ismeretében, otthonunkban is gondoskodhatunk szereteink "karbantartásáról".

 

Van aki ösztönösen megtalálja azokat a pontokat, ahol enyhíthet a feszült izmokon, és van akinek 3 perc múlva elfárad a keze, vagy fél attól, hogy bajt okoz, vagy  nincs kedve, mert nem tudja hogyan fogjon hozzá.

 

A 3 alkalmas tanfolyam keretében, olyan, az egész testet érintő masszázsfogásokat szeretnék tanítani, melyeket otthoni körülmények között veszélytelenül, de hatékonyan alkalmazhatnak.

 

IDŐPONTOK: 

február 26.  - 10.00-18.00

(a többi időpontot a csoporttagok egyezteteik)

DÍJA: 8000 Ft/ nap.

 

A tanfolyam során megtanulhatják a masszírozáshoz a megfelelő testtartást, és olyan tecnikai elemekkel ismerkedhetnek meg, melyek hatékonyságuk ellenére sem fárasztóak. Átvesszük, hogy melyek a masszírozást kizáró okok, és bemelegítő, izület lazító gyakorlatokkal készülünk fel a "munkához".

A fogásokról, és gyakorlatkról is írásos emlékeztetőt kapnak.

 

- Az első alkalommal a helyes kar-, kéz-, és testtartással ismerkedhetnek meg, illetve a hátat és a nyakat lazító fogásokat tanulhatnak.

- A következő alkalommal ismételjük és pontosítjuk a korábban tanultakat, és hozzávesszük a lábak, és a csípő lazítását.

- A harmadik találkozásunk alkalmával miután mindent átismételtünk, és a karok, kezek, a fejbőr és az arc fogásai következnek.

 

 A kezelés során a kliens kényelmes öltözetet visel, és viszonylag kemény, de rugalmas felületen fekszik.

 

A tanfolyamon kizárólag magáncéllal alkalmazható fogásokat ismertetek meg, tehát sem vizsga nem lesz belőle, sem pedig szakmai végzettséget nem nyújt.

 

 Nagy élmény látni, ahogyan a gyerekek adják át magukat a lazulásnak. Szükségük is van rá, mert az iskolai ücsörgés, és a nehéz iskolatáska igencsak megterhelő a számukra. Tapasztalatom szerint még a kamaszok is igénylik az ilyen jellegű érintést.

Sokan azt hiszik, hogy a masszázs luxus, s az emberek többsége csak probléma esetén hagyatkozik rá.

Ugyanakkor – figyelembe véve a feszültség és a stressz okozta betegségek számának növekedését – a masszázst a mindennapi élet részeként is számon lehetne tartani, s a megelőzés eszközének tekinteni.

 

Ha felkeltettem érdeklődését és szeretne részt venni, vagy kérdései vannak, a  retiandi@gmail.com címen, vagy a 30/ 97 45 125-s számon várom jelentkezését.

 

Köszönöm figyelmét.

Réti Andrea