Ön itt áll: Főoldal Horváth Éva

Horváth Éva

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2011. szeptember 07., 14:56

Mozgásformáló és Egészségmegőrző Egyesület bemutatása: A foglalkozást (Manótorna, Manótánc-kép) az Aktív szülés program keretében dolgoztam ki, annak engedélyével zajlik a jelen helyszínen is és vezetője az ASZP által elismert és kalifikált szakember.

aktivszules.hu

 
Eddigi tevékenységünket, egészségnevelő programjainkat különböző alapítványok, fitness, wellness klubok, tevékenységeibe integrálva, ill. alkalomszerűen kulturális programokban, ill. Tv. adásokban  valósítottuk meg. Programunk résztvevői különböző korosztályú, egészségi és fittségi állapotú felnőttek és gyerekek. Ezen egészségfejlesztő, mozgásnevelő tevékenység végzése közben körvonalazódott saját szakmai programunk, egyéni szakmai utunk, tudásunk és igény merült fel bennünk, hogy továbblépve olyan helyszínt keressünk, amelynek segítségével, és szakmai összefogással szélesebb körben is megvalósíthatjuk rekreációs célkitűzéseinket.

szakmai programjának rövid bemutatása

3 fő területe a következő:

1.) egészség helyreállítás - gyógyítás,
2.) egészség-megőrzés - integráció v. felzárkóztatás, és az
3.) egészség-fejlesztés tudatos életvitellel,
mely magában foglalja mind a szellemi, mind a fizikai rekreálódást egyaránt. Éppen ezért programunkban résztvevő szakemberek is különböző területeken tevékenykednek (gyógytornász, pszichológus, sportrekreátor, alkotó emberek, művészek, stb), így lehetőségünk van a mozgásban jelentkező problémák valódi okainak kutatására.
A fizikai állapot javításában figyelembe vesszük a testi és lelki okokat egyaránt és ez alapján alakítjuk az egyén gyógyulását ill. rekreálódását személyre szabott vagy csoportos foglalkozások keretében, team- munkában ill. új érdekes programok kialakításában.
Új programjaink elsősorban az integrációban, felzárkóztatásban ill. felvilágosító, egészségnevelő munkában segítenek. Éppen ezért a terápiás és edzői munka mellé minden lehetőséget megragadunk a kultúra, és ezáltal művészek bevonására hiszen egyrészt általuk egy adott probléma megvilágítása, gondolatébresztő is lehet, másrészt a művészetterápiában, a regenerálódásban is fontos szerepet játszanak, növelve fizikai és lelki  megújulásunkat.