Ön itt áll: Főoldal Fotógaléria események Bánki tó fesztivál 2010 A tó

A tó

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2011. január 05., 17:08

Volt egyszer, hol nem volt egy tó, amiben éltek kacsák és halrajok meg egy jószándékú csuka, volt ott egy gonosz cápa és egy önző rablóhal is. Az önző rablóhal mindig ijesztgette a halrajokat és a kacsák lábát csípkedte alulról, a cápa meg segített neki.

A kacsák és halak megszokták már őket, míg egy napon hihetetlen dolog történt, ami mindannyiuk életét megváltoztatta, elkezdett kiszáradni a tó.

A kacsák a nádasba menekültek, a halak fuldokoltak. Míg az egyik okos kacsának eszébe nem jutott, hogy úgy mentheti meg a halakat, ha lenyelik és a hasukban tárolják őket, amíg megoldást nem találnak a helyzetre. A jószándékú csukát nem tudták lenyelni, mert  túl nagy volt, de ő lenyelte a cápát és a rablóhalat is, mert hát ugye jószándékú.

A kacsák szerveszkedésbe kezdtek, hogy mit tehetnének, közben a halak is tanácsokat osztogattak a gyomrukból.

 Kitalálták végül a legjobb megoldást, hogy dinamitot kell lopniuk a nem messzi gyárból, amivel felrobbanthatják a gátat, ami újra feltölti majd a tavat. Két kacsa el is repült vásárolni, de ugye akkor még, ha ezt meg is teszik még mindig fenáll a probléma, hogy a nap újra ki fogja szárítani a tavat. Ezért a többi kacsa  elindult lufit szerezni, ami majd a tó feletti részen eltakarja a napot és így ezentúl ők irányíthatják mikor süssön és mennyire. Lila lufit választottak és precízen próbálgatták, melyik napszakban hová kell irányítani a lufit.

Minden jól alakul felrobbantották a gátat, a kacsák kihányták a halakat újra boldog volt mindenki. A jószándékú csukából kiszabadították a rablóhalat és a cápát, akik megbánták bűneiket, mert mindazok után, hogy önzők és gonoszak voltak megmentették őket és életét adta a jószándékú csuka az ő életükért.

Ám a boldogság nem tarthat örökké. A jószándékú csuka rossz szándékú bátyja, akit már régen száműztek a gáton túlra, most a robbantás miatt kiszabadult.

A már nem önző rablóhal és a már nem gonosz cápa kiállt a halak és a kacsák mellett a gonosz csuka dönthetett, hogy marad vagy száműzik újra.

A vegetárianizmus mellett döntött és boldogan élt a tó és népe tovább.