Ön itt áll: Főoldal Fotógaléria események Bánki tó fesztivál 2010 A félarcú nyálkalény

A félarcú nyálkalény

Készítette: noha Utoljára módosítva: 2011. január 05., 17:08

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy erdő, aminek a közepén keletkezett egy hatalmas és sötét kráter. Ebben a kráterben éldegélt három királylány és egy bohóchal. A három királylány hétköznapjai egyszerűen, harmóniában teltek, miközben a bohóchal – akinek igen undok volt a természete – folyton elkóborolt.

 

 

Élt még ebben az erdőben egy mókusmajom, akinek legfőbb vágya az volt, hogy a kráter szélén élő virágot kitépje és elvigye elhunyt nagypapája sírjára. A kitépés ötlete nemigen tetszett a virágnak. Végül a kiásásban egyeztek meg, ám miután ez megtörtént a mókusmajom mégis ott hagyta a virágot a kráter szélén és új kalandok után nézett.

 

Kaland után nem kellett sokáig keresgélnie. Élt ugyanis az erdőben, a magas hegyen álló kastélyában egy félarcú nyálkalény. A nyálkalény valaha egy átlagos kisfiú volt, akit Péternek hívtak, ám valamilyen titokzatos oknál fogva nyálkalénnyé változott és azóta a kastélyában tölti napjait csontváz barátaival, akik valaha szintén gyerekek voltak.

 

Egy napon aztán Péter fogta magát és megtámadta az erdő lakóit. Először a virágot változtatta sóbálvánnyá azáltal, hogy mélyen a szemébe nézett. Ezek után egyre nőtt a rettegés az erdőben: nem tudhatták, ki lesz a következő. A királylányok és a bohóchal féltek a leginkább.

 

Szerencsére a mókusmajom tudta a megoldást a gonosz nyálkalény varázslata ellen. Egy tükröt kellett a lény tekintete elé tartva összetörni, így a varázslat nem hathatott. Mókusmajom nemcsak ebben volt az erdőlakók segítségére, hanem abban is, hogy fel tudta oldani a virágot a sóbálványságból.

 

Eközben a nyálkalény megosztotta titkát a többiekkel és elmondta, hogy ahhoz, hogy megsemmisüljön, mindenkinek egyszerre, kézen fogva tízszer körbe kell járnia. Ám ezek után egyszer még újból meg fog jelenni. Az erdőlakók így is tettek: körbe álltak és egymás kezét fogva megtettek tíz kört, mire a lény eltűnt, majd kis idő elteltével újfent megjelent. Ekkor a mókusmajom lehúzta a lény arcát fedő leplet, amitől az visszaváltozott Péterré és csontváz barátait is újra gyerekekké változtatta.

 

Ezek után az erdőlakók újból békességben élhettek.